L5

Colorblind

Samen met het zesde leerjaar zijn we naar een theatervoorstelling geweest in Antwerpen met als onderwerp “cyberpesten”. Het was heel interactief wat maakte dat de kinderen heel aandachtig en meewerkend waren.

Naar het beroepenhuis

Voorbereiding op poppenkast

Marionetten

De leerlingen maakten kennis met poppentheater en mochten nadien zelf een kort stukje toneel spelen door de rol in te nemen van een pop.

Grandma’s design

De leerlingen keken naar verschillende recepten van bakkende oma’s. Ze kozen één recept en maakten hiervoor een ontwerp naar keuze. Alle kinderen kozen om in hun groep een ontwerp te maken voor een interieur. De resultaten kunnen jullie bewonderen aan onze klas, altijd welkom!

We herhalen inhoud en gewicht door te doen

2de lesje meetkunde

Tijdens deze les hebben ze zelf een blokkenconstructie gemaakt waar ze dan de aanzichten van tekenden. Ze hebben elkaar de weg uitgelegd via een plan. Dankzij zeeslag hebben ze geoefend op het gebruiken van coördinaten. Aan de hand van een grondplan maakten ze blokkenbouwsels.

Lesje meetkunde

Tijdens dit lesje hebben we eerst veel zelf gedaan om nadien pas in ons werkboek oefeningen te maken. Al doende leert men.

Talentenarchipelspel

Vandaag maakten de kinderen kennis met ons nieuw thema van dit schooljaar: “Sint-Martinus er zit een talent verborgen in jezelf”. Het hele schooljaar zullen we werken rond hun verschillende talenten. Met bepaalde talenten kwamen ze vandaag mee in contact: beeld, beweging, de wereld, durf, …